Редактор: e-mail: Кадър: Телевизия 7/8Грипна ваксина няма, това което се разпространява навсякъде,

...
Редактор: e-mail: Кадър: Телевизия 7/8Грипна ваксина няма, това което се разпространява навсякъде,
Коментари Харесай

Доц. Андрей Чорбанов: Грипна ваксина няма, има един безвреден продукт, който на практика не предпазва от грип

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: Телевизия 7/8

Грипна ваксина няма, това което се популяризира на всички места, е един безопасен артикул, който на процедура не може да защищава от грип.

Това сподели доцент Андрей Чорбанов пред Иво Сиромахов в Телевизия 7/8.

Грипната ваксина във формата, която се продава всеобщо, съставлява едни дребни съставни елементи от вируса, които не провокират никаква имунна реакция. Всички ще питат, за какво тогава се прави и се предлага? Това е решение на държавните управления, в това число на СЗО, да се показва интензивност и да демонстират, че има някаква грижа във връзка с грипа, добави доцент Чорбанов.

От грип предпазването е същото като форма, каквото може да бъде от ковид. Аз съм извънреден последовател на имунизациите и считам, че са най-голямото притежание на актуалната медицина, само че когато тези ваксини са смислени и когато съставляват нещо, което действително да защищава. Няколко страни създават и вършат опити за действителна грипна ваксина, само че сега те са лимитирани, в тези страни не е всеобщо. Европа отделя милиони за създаване на планове за грипна ваксина, това е едно предизвикателство, което стои пред учените от десетилетия, разяснява доцент Чорбанов.

Същото ще бъде както и с ковид. Стотици екипи работят върху грипната ваксина и въобще не значи, че тези, които са били първи на даден стадий са съумели, вижда се, че не са съумели. Което въобще не значи, че теоретичен екип няма да се оправи с ваксина за ковид. Ние сме оптимисти, тъй като това, което имаме като първична информация, намираме извънредно консервирани сектори от този ковид, които въобще не мутират, не се трансформират, сподели още доцент Андрей Чорбанов.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР